Elke Gybels

In coaching en therapie kijk ik vooral samen met mensen naar wat wel nog goed loopt in hun leven. Hoe ze zich vanuit hun krachten en sterktes zowel op persoonlijk als professioneel vlak verder kunnen ontwikkelen.

Een belangrijk uitgangspunt hierbij is “mensen verbinden”; met hun eigen waarden en levensdoelen, met gezins- en teamgenoten of een betere afstemming krijgen tussen individu en gezin/organisatie. Ik geloof er namelijk in dat hoe beter je je eigen krachten kent, hoe makkelijker je ze bij anderen kunt zien. Zo kunnen gezins- en/of teamgenoten elkaar inspireren en zich samen verder ontwikkelen naar de gewenste toekomst.

Vanuit verwondering en een houding van niet-weten stel ik graag vragen die mensen aanzetten om zelf op zoek te gaan naar antwoorden.

Ik ondersteun graag mijn woorden en vragen met materiaal. De methodiek “Figuring Futures” ontstond in de praktijk. Meer hierover : klik hier.

Daarnaast noem ik mezelf wel eens een “possibilist”. Ik spreek mensen aan op hetgeen waar ze op hopen en zoek graag samen met hen naar mogelijkheden. Dit door de focus te leggen op wat al werkt(e) en door na te gaan wat ze in de plaats van het probleem willen.

Naast “levenslang leren” is “mensen verbinden met elkaar” eveneens een missie in mijn leven. In een training komen deze twee aspecten samen, wat maakt dat ik met veel energie en enthousiasme vormingen op maat verzorg, in binnen- en buitenland.

Ik werk binnen UC Leuven-Limburg voor de opleiding Bachelor Orthopedagogie en ben verantwoordelijk voor het postgraduaat “Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen”. Hiernaast geef ik voor UCLL de opleidingsonderdelen: orthopedagogische communicatie, supervisie en mag ik er studenten tijdens hun stage opvolgen.

In het verleden was ik vooral werkzaam in de bijzondere jeugdzorg, als slachtofferbejegenaar bij de politie te Heusden-Zolder en als verantwoordelijke middelengebruik bij de provincie Limburg. Verder deed ik veel ervaring op als lid van de bemiddelingscommissie te Tongeren, van het Contactcomité voor Organisaties voor Jeugdzorg en werkte eveneens als vrijwillige coördinator voor Eigen Kracht Conferentie Limburg.

Mijn erkende therapieopleidingen volgde ik bij Korzybski-international te Brugge en Leren-over-Leven te Antwerpen. Momenteel volg ik nog een langdurige opleiding “Levenslooppsychologie”.